2020. március 18., szerda

Födrajz

 Sziasztok!

Kicsit másképp,de folytatjuk a tanulást!A tanszereitekre (könyv,munkafüzet,füzet és ATLASZ) továbbra is szükség lesz !Tanulást segítő linkeket fogok küldeni feladatokkal,videókkal!A feladatok ellenőrzését,annak módját még kutatom,pl. hová küldjétek a házi feladatokat,megoldásokat.Hamarosan erről tájékoztatlak Benneteket!
Egy kis ismétléssel kezdjük a mai órát!Találjátok ki,melyik amerikai tájon járunk!!

http://www.okosdoboz.hu/feladatsor?id=507&select_osztaly_search=7-osztaly&select_tantargy_search=foldrajz&select_temakor_search=amerika-foldrajza

Az USA gazdasági körzeteivel (tk.52-53) foglalkoztunk legutóbb.Emlékszem,sokan nem készítettétek el a házi feladatot,amit a füzetbe kellett volna.Most bepótolhatjátok,tudjátok,a füzetbe leírt szempontok alapján.
1.Telepítő tényezők
2.Hol?
Iparágak
4.Városok

Nézzétek meg előtte ezt a videót,segíteni fog!!
https://www.youtube.com/watch?v=PNBO8SLNiFQ
A munkafüzetben végzett órai munkát nem volt időm megnézni,a szekrényetek mellé készítettem a folyosón,vigyétek haza!
A füzetbe lediktált fogalmakkal így újra találkoztok a lecke szövegében,használjátok a kislexikont is!

Az USA mezőgazdasága című anyagból (Tk.56-57) csak az első fejezetrészt olvassátok el a bekezdéssel együtt-vagyis a farmvidékek.Itt is találtok új kifejezéseket,ezt is keressétek ki!
Holnap ezekkel a fogalmakkal kezdjük az órát!

Tehát házi feladat: pótolni,akinek kell az USA gazdasági körzeteiből adott leckét a füzetbe,olvasni a mezőgazdaság farmokról szóló részt!!
Legyetek ügyesek,várom a visszajelzéseket!

14 megjegyzés:

Földrajz 06.11.

Sziasztok! Lezártuk a jegyeket,zárjuk a tanévet! Jó pihenést kívánok mindenkinek a nyári szünetben!Vigyázzatok Magatokra,mozogjatok sokat,...