2020. április 7., kedd

Kémia 04.07

Szia Mindenki!

Túl vagytok egy két lépcsős számonkérésen(már aki!!!)!
Az összesítés megtörtént, nagy valószínűséggel a teljesítményetek %-ban fog megjelenni a Krétában. Talán jegyesítve is lesz, erről még történik a tanárok között az egyeztetés.
Szabaddá tettem az egész hétvégére a kémia tesztet, hátha az a 6 fő is kitölti végre, de ez nem történt meg. A füzetben rajzolt és kitöltött táblázat fotójának elkészítésével a 6 főn kívül 1 fő tartozik, úgyhogy nektek 'hetek" hiányos a teljesítményetek! Én türelmesen várok továbbra is, de azt senki ne várja tőlem, hogy állandóan figyelmeztessem az elmaradására! Köszi, hogy ezt megértitek és ehhez tartjátok magatokat. Ez a matekra is vonatkozik!

A mai órán elkezdjük az utolsó témakört.
Az óra címe: A kémiai reakció
Olvassátok el a tk 102-104. oldalát. a füzetben jegyzetet készíthettek, bár sok mindent tanultatok már ebből. Ami új és nagyon fontos: A tömegmegmaradás törvénye. Ez mindenképpen kerüljön bele a vázlatotokba.
A törvény bizonyítására ajánlok egy kis videót:Tömegmegmaradás

Remélem, érthető ez a nem túl bonyolult összefüggés!
A munkafüzet 75/1, 3 és a 76/4, 5 feladatát oldjátok meg. Nem kérek fotót!

Jó munkát  kívánok!

Ui.: Mivel ez a szünet előtti utolsó kémia óránk, ezért ha szeretnétek otthon kísérletezni, ajánlok Nektek két videót. Mindkettő kristálykészítésről szól, csak más -más kivitelben. Ha a szünetben kedvet kaptok ahhoz, hogy Ti is készítsetek egyet, ennek  a fotóját küldjétek el!
video1
video2


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Földrajz 06.11.

Sziasztok! Lezártuk a jegyeket,zárjuk a tanévet! Jó pihenést kívánok mindenkinek a nyári szünetben!Vigyázzatok Magatokra,mozogjatok sokat,...